Skupina LEGO Group je podjetje v zasebni lasti s sedežem v kraju Billund na Danskem. Podjetje je še vedno last družine Kirk Kristiansen, ki ga je ustanovila leta 1932.
Filozofija LEGO® je, da 'kakovostna igra' bogati otrokovo življenje – in polaga temelje za odraslo življenje. Verjamemo, da je igra ključen element otrokove rasti in razvoja in da spodbuja domišljijo ter razvoj zamisli in ustvarjalnega izražanja. Na tej osnovni filozofiji učenja in razvoja skozi igro temeljijo vsi izdelki LEGO.

Le najboljše je dovolj dobro
Skupina LEGO Group, ki je zvesta svojemu motu 'le najboljše je dovolj dobro', poudarja pomen visoke kakovosti vse od leta 1932, ko je ustanovitelj Ole Kirk Kristiansen pričel z izdelavo lesenih igrač. Visoka kakovost in varni izdelki so bili osrednji cilj skupine LEGO Group vsa leta – in 82 let po ustanovitvi je še vedno tako. Izdelki LEGO so podrobno preizkušeni in ustrezajo najstrožjim standardom varnosti in kakovosti – pa tudi našim visokim pričakovanjem. Zaradi tega pristopa se otroci in odrasli znova in znova vračajo k izdelkom LEGO.
Sistematična ustvarjalnost
Vse LEGO-kocke so del LEGO-sistema, kar pomeni, da jih je mogoče preprosto združiti na nešteto načinov – in prav tako preprosto razstaviti. Več LEGO-kock imate, bolj plodna je lahko vaša ustvarjalnost. Kombinacija strukturiranega sistema, logike in brezmejne ustvarjalnosti spodbuja otroka, da se uči skozi igro na povsem edinstveni način LEGO.

Pozitiven vpliv
Skupina LEGO Group želi imeti pozitiven vpliv – tako na družbenike skupine kot na širšo skupnost. Skupina LEGO Group je predana skrbi za okolje in družbi, ki ju bodo otroci podedovali, ter navdihovanju in razvoju graditeljev prihodnosti.

Izdelke Lego si lahko ogledate in jih kupite tukaj.